Als je middenin het centrum van Spijkenisse staat is het misschien lastig voor te stellen, maar een groot deel van onze gemeente is groen. Zo hebben wij met de Bernisse een prachtig natuurgebied waar we heerlijk kunnen recreëren en waar een groot deel van de kernen aan ligt. Lijsttrekker Vera Bik wandelt ook graag met haar honden door dit gebied. Naast de Bernisse hebben we uiteraard ook nog andere mooie natuur, zoals het Mallebos. In dit bos zit onder andere een kolonie van blauwe reigers: een mooi voorbeeld van de biodiversiteit die we in de gemeente hebben en die behouden moet blijven. Als het aan GroenLinks Nissewaard ligt, wordt het Mallebos niet meer als productiebos gebruikt. Laten we van natuur genieten door erin te verblijven, er goed voor te zorgen en niet door het alleen maar te gebruiken voor economisch gewin. Een natuurgebied zou niet alleen bestaansrecht mogen hebben als we er geld aan kunnen verdienen door er bomen te kappen of door er een pannenkoekenhuis in te zetten.

Uiteraard hebben we ook nog de Wolvenpolder. Veel oostelijker kunnen we op Voorne-Putten bijna niet gaan. Net als in het Mallebos vindt je ook hier diverse soorten vogels, zoals de ijsvogel. Het is toch fantastisch dat wij zo veel groen hebben in de gemeente waar we fijn kunnen wandelen. Dit groen moeten we koesteren. De Wolvenpolder moet definitief een natuurpark worden, zodat niet alleen wij, maar ook volgende generaties hier nog kunnen genieten van de natuur.

Als GroenLinks in de gemeenteraad komt zullen wij ons ook inzetten voor het behoud van het groen dat wij nu al in de gemeente hebben. Zowel de grote natuurgebieden als de kleinere parken. Ook willen we graag kijken waar we nog meer groen kunnen aanleggen in de gemeente. Groen in de wijk voorkomt hittestress in de zomer en zorgt dat het riool niet overbelast wordt bij een hevige regenbui. Groen is belangrijk voor de planeet en het welzijn van mensen.